Initiatiefnemer van ICT-wijs.nl

Initiatiefnemer
Ik ben Patrick Daalder en ruim 19 jaar werkzaam geweest als leerkracht op verschillende scholen in Rotterdam (Stichting Kind en Onderwijs Rotterdam). Hier heb ik geruime tijd ook de rol als ICT-coördinator op verschillende scholen mogen vervullen. Zowel onderwijsinhoudelijk als bedrijfsmatig heb ik geleerd bij kunnen dragen.Sinds februari 2021 ben ik een nieuwe uitdaging aangegaan in Dordrecht en gestart binnen stichting H3O. Tevens ben ik initiatiefnemer van ICT-wijs.nl en PABOforum.nl

Visie
Vanuit mijn rol probeer ik altijd rekening te houden met de verschillende niveaus waarmee een school te maken heeft. Ik probeer het geheel vooral te benaderen vanuit de verschillende invalshoeken van de school: groep, leerling, leerkracht en ouders.
Wel is het van belang rekening te houden met de visie van de school. Dit is tenslotte toch leidend voor het aanbod.
ICT zie ik vooral als middel om doel(en) te bereiken. En dus niet als een doel om te (be)middelen!

Adaptieve en digitale (leer)middelen
Voor elke school is het een afweging om te bepalen welke (leer)middelen het best passen bij het onderwijsaanbod. Hierin dient

rekening te worden gehouden met praktische zaken, zoals: uitvoerbaarheid, verwachtingen, werkwijze en zelfs haalbaarheid in uitvoering (Bijvoorbeeld: Zijn de randvoorwaarden in orde?).

Snappet
Mijn specialiteit is vooral de implementatie van Snappet. Ik ben van mening dat Snappet een meerwaarde is voor de meeste scholen! Al begrijpen wij ook dat hierover twijfels bestaan. Wij gaan hierover graag in gesprek!
Om de meerwaarde en vooral ook vele mogelijkheden inzichtelijk te maken voor iedere school, maar ook hierin de beperkingen te kunnen benoemen.

Mogelijkheden
Natuurlijk zijn hier meer mogelijkheden in te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de inzetbaarheid van leermiddelen als Gynzy, Muiswerk, Oefenweb en Bingel. Ik denk graag mee in het proces om een team tot een juiste keuze te laten komen welk leermiddel of platform passend is voor een school.

Veel scholen zien de voordelen van het enorme aanbod en maken keuzes vanuit praktische overwegingen. Toch is het belangrijk hierin de visie van de school in mee te nemen. En wat betekent dit voor de invulling van ICT (-onderwijs)?
Ook hierin kunnen wij iets voor de school betekenen. Of het nu gaat om het vormen van een visie met het team of concretiseren van ideeën.

Wil je direct meer weten over mij? Bezoek dan gerust mijn profiel op LinkedIn en nodig mij uit in jouw netwerk.

Mail ons voor meer informarmatie en mogelijkheden op maat: info@ict-wijs.nl