De digitalisering in het onderwijs is in een stroomversnelling geraakt. Het is noodzakelijk mee te gaan in deze stroming, ook al willen de meeste scholen ook weer niet ‘overspoeld geraken’. Er komt namelijk een vloedgolf af op de meeste scholen in deze periode van maatschappelijke veranderingen en het enorme aanbod op de ‘markt’.

Verandering en ontwikkeling kunnen positief zijn; Scholen willen met de tijd mee gaan!
Digitale middelen kunnen een mooie bijdrage leveren voor het onderwijs. Of het nu gaat om afstandsonderwijs, registraties, aanbod en verwerking. Bij een juiste toepassing levert het veel voordelen op. Denk bijvoorbeeld aan tijdswinst, directe feedback, analyses, maatwerk en differentiatie.

ICT-wijs.nl heeft ervaring op de verscheidenheid waarmee scholen te maken hebben. Daarom staan wij graag open voor dialoog en vinden wij het belangrijk open en transparant te zijn.
Een paar voorbeelden zijn:
Digitale geletterdheid: Hoe kan een school hier vorm aan geven?
Afstandsonderwijs? Do’s and don’ts.
Visievorming: Hoe, wat, wanneer en waarmee? – Wat is passend in onze school?
Praktische inzet: Hoe zetten we onze middelen passend en optimaal in?
Zorg: Wat is er mogelijk voor onze zorgleerlingen betreft ondersteuning? Hoe geeft de school hier vorm aan?
Adaptieve (digitale) leermiddelen: Keuzes maken? Wat zijn de voordelen/nadelen? Wat levert het op? Wij leggen graag uit (presentatie) wat Snappet kan betekenen.
– Beleid & bedrijfsvoering: Hoe zorg je voor een (laagdrempelige) effectieve samenwerking met collega’s? Wat mag je verw